18 september 2024

IVM neemt meerderheidsbelang in Bouwradius en MKB Cursus & Training

IVM neemt meerderheidsbelang in Bouwradius en MKB Cursus & Training

Per 18 september 2024 neemt de groepsholding van IVM (Instituut voor Veiligheid & Milieu BV) een meerderheidsbelang in Bouwradius Training & Advies BV en MKB Cursus & Training BV.

Met deze investering verstevigen we de bestaande samenwerking en verbreden het productportfolio voor alle opdrachtgevers in de industrie, overheid, MKB en bouw. 

Over Bouwradius Training & Advies

Bouwradius verzorgt als opleidingsinstituut voor de bouw al meer dan 70 jaar trainingen voor bouwbedrijven door heel Nederland. Het aanbod is gericht op alle lagen binnen bouwonderneming: bouwplaatspersoneel, middenkader en hoger kader. Hiermee helpt Bouwradius werkgevers en werknemers bij hun ontwikkeling in techniek, organisatie, communicatie, fysieke gesteldheid en veiligheid. 

Over MKB Cursus & Training

MKB Cursus & Training biedt een breed palet aan hands-on trainingen specifiek gericht op het midden- en klein bedrijf. Het aanbod varieert van persoonlijke- en organisatieontwikkeling tot arbo en veiligheid. 

Over IVM

IVM is specialist in arbeidsveiligheid, bedrijfshulpverlening en crisismanagement voor bedrijfsleven, industrie en overheid. Meer dan 100 professionals in vast dienstverband en een uitgebreid netwerk van freelancers staan samen garant voor een altijd passend aanbod. Samen maken wij werk veilig. Dit doen we door het verzorgen van trainingen en advies, het verhuren van veiligheidspersoneel en –apparatuur en de inzet van interim veiligheidsmanagement. 

Samen werken vanuit eigen identiteit

Bouwradius en MKB behouden elk de eigen identiteit. Het bestaande team blijft onder leiding van directeur en mede-eigenaar Rob van Nieuwburg opereren vanuit Hazerswoude-Dorp. Op de achtergrond wordt de samenwerking met IVM juist verder geïntensiveerd. Met name op het gebied van digitalisering, automatisering en productontwikkeling. 

Rob van Nieuwburg: “Bouwradius is al sterk vertegenwoordigt in de bouw. Met IVM aan boord kunnen we nu onze positie met technische en steigerbouwtrainingen in de industrie vergroten. Daarbij heeft IVM een interessant aanbod aan advies- en detacheringsdiensten voor de bouwsector. Denk aan noodplannen, RI&E’s en veiligheidskundige projectbegeleiding. Ook hebben we nu de beschikking over extra trainingsfaciliteiten in Coevorden, Zwolle, Groningen, Hengelo en Woerden, dat versterkt de landelijke beschikbaarheid van trainingen van MKB en bouwradius”. 

Marius Veenvliet: “Deze deelneming past uitstekend binnen de groeistrategie van IVM. De bouw is net als de industrie een risicovolle sector, waar ons totaalconcept aan veiligheidsdienstverlening veel toegevoegde waarde heeft. Daarbij zien we in de krappe arbeidsmarkt een toenemende vraag naar softskill en technische trainingen. De afgelopen jaren hebben we vanuit IVM enorme stappen gemaakt in digitalisering en productontwikkeling. Binnen deze samenwerking zien we kansen deze voorsprong breder in te zetten. Het team van Rob is ondernemend, enthousiast en klaar voor verdere groei en ontwikkeling."

Terug