2 oktober 2024

IVM biedt nu ook de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) aan!

IVM biedt nu ook de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) aan!

Sinds 2019 bieden wij naar volle tevredenheid in samenwerking met Gelling Veiligheid de opleiding Operationeel Veiligheidskundige (OVK) aan. Vanaf oktober 2024 breiden we deze samenwerking uit en kunnen cursisten bij IVM ook de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige volgen.

Michael Wielens, manager Training bij IVM, benadrukt het belang van een goede opleiding: “Bij IVM verzorgen we al 35 jaar veiligheidstrainingen en we weten als geen ander hoe we kennis zo kunnen overdragen dat de theorie in de praktijk wordt toegepast. Onze opleidingen dragen bij aan een veilige werkvloer, en de MVK opleiding is daar een waardevolle aanvulling op.”

Ook Sipke Gelling, eigenaar van Gelling Veiligheid, is enthousiast over de samenwerking: “We zijn blij met de uitbreiding van onze samenwerking met IVM. Gelling Veiligheid leidt al jarenlang MVK’ers op, en dankzij deze samenwerking kunnen we nu ook in het noorden van Nederland de MVK opleiding aanbieden. Dit vergroot het netwerk van goed opgeleide MVK'ers en versterkt de veiligheid in deze regio.”

Wat is een MVK'er?

Een Middelbaar Veiligheidskundige (MVK’er) zorgt voor de implementatie en verbetering van veiligheidsprocessen binnen bedrijven. Ze analyseren risico’s, voeren risico-inventarisaties (RI&E) uit, en adviseren het management over veiligheidsstrategieën. MVK'ers werken in verschillende sectoren, zoals industrie, bouw en installatietechniek, in functies zoals preventiecoördinator, VG-functionaris, of KAM-medewerker.

Wat leer je in de MVK opleiding?

De MVK opleiding is opgebouwd in drie modules. Elke module richt zich op een specifieke fase van je ontwikkeling als veiligheidskundige. In de eerste module, de OVK, krijg je een gedegen basis van kennis over arbeidsveiligheid. Je leert onder meer over wetgeving, gevaarlijke stoffen en risicobeoordelingen, en doet dit aan de hand van praktijkopdrachten die je direct toepast in je werk. Als je je OVK al hebt gehaald, sla je deze module over en start je jouw MVK opleiding met module 2.

MVK_programma.jpg

In module 2 ga je dieper in op veiligheidskundige vraagstukken, zoals wetgeving, voorlichting, en ongevallenanalyse. Deze verdieping zorgt ervoor dat je leert hoe je als MVK’er een organisatie op een hoger veiligheidsniveau kunt tillen, door niet alleen risico’s te signaleren, maar ook actief verbeteringen door te voeren.

De derde module richt zich op professionele vorming. Hierbij draait het om leiderschap en gedragsverandering, belangrijke vaardigheden voor elke MVK’er. Je leert hoe je cultuur en gedrag binnen een organisatie kunt beïnvloeden, zodat veiligheid niet alleen een set regels is, maar ook in het dagelijks gedrag van werknemers verankerd wordt.

Het complete programma kun je hier bekijken.

Daarom MVK bij IVM

IVM heeft 35 jaar ervaring als totaalaanbieder op het gebied van arbeidsveiligheid. We verzorgen niet alleen veiligheidstrainingen, maar ook veiligheidsadvies en detacheren veiligheidspersoneel, waaronder MVK'ers, bij diverse organisaties. Door deze brede praktijkervaring begrijpen we wat er nodig is om veiligheidsproblemen op te lossen. Samen met Gelling Veiligheid, dat al jarenlang MVK'ers opleidt, bieden we een opleiding die niet alleen de theorie behandelt, maar ook sterk gericht is op de praktische toepassing in het dagelijks werk.

Onze docenten zijn experts uit de praktijk en zorgen ervoor dat je niet alleen leert wát de veiligheidsvoorschriften zijn, maar ook hoe je deze effectief kunt implementeren op de werkvloer. Dankzij deze praktijkgerichte aanpak ben je als cursist optimaal voorbereid om je rol als MVK’er vol vertrouwen te vervullen.

Cursisten die hun OVK-diploma al hebben, kunnen direct doorstromen in de tweede module van de MVK opleiding. Dit betekent dat zij zowel tijd als kosten besparen door vrijstelling te krijgen voor de eerste module. Deze constructie maakt de opleiding extra toegankelijk voor veiligheidsprofessionals die al ervaring hebben met de OVK.

De samenwerking met Gelling Veiligheid stelt ons in staat om een uitgebreide, praktijkgerichte opleiding aan te bieden, waarbij cursisten direct met praktijkopdrachten aan de slag gaan. Hierdoor kunnen ze de opgedane kennis meteen toepassen in hun eigen werkomgeving. Of je nu kiest voor de volledige MVK opleiding of instroomt via vrijstelling van module 1 dankzij je OVK-diploma, bij IVM krijg je de begeleiding die je nodig hebt om een succesvolle veiligheidskundige te worden.

Direct inschrijven of meer informatie

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw carrière als veiligheidsprofessional? Schrijf je dan nu in voor de MVK opleiding op onze productpagina, of neem contact op met jouw accountmanager om meer informatie op te vragen. Heb je nog geen contactpersoon bij IVM? Neem dan contact op met onze collega’s van de afdeling verkoop, zij helpen je graag verder! Ze zijn te bereiken via 088 – 166 3006 of verkoop@werkveilig.nl

Terug